header

header

söndag 14 augusti 2011

Julklappsbestyr


Alla julklappar är köpta till nästa jul. Jo, det är sant. Jag köper julklappar i tid... och på rea :)
Varför skall man trängas i butikerna i december, med massor av stressade julklappsköpare. Jag köper julklappar då jag hittar något som passar till just en viss person. Då må det vara 2 år på förhand. Jag har inte så många att köpa julklappar till. Så min skatteåterbäring går in på sparkontot istället.
Gällande presenter så är ju handgjort i egen produktion alltid bäst. Oavsett om det gäller tårtor, stickade strumpor eller kort.
Jag har tänkt att jag något år skall tillverka alla julklapparan själv. Det vore så roligt. Hemmagjort julgodis, jullimpa och semlor, julstrumpor och kramdjur. Men jag antar att det aldrig kommer att bli av. Dock är det en mysig tanke att i juletid sitta o knåpa ihop alla paketen o dess innehåll.
Under mina år som dagistant fick jag en del handgjorda gåvor och det uppskattade jag alltid. Alla gåvorna och julklapparna har jag sparat.
En sommar var jag på somarjobb vid ett ålderdomshem. Det var väldigt roligt. En massa snälla tanter som bjöd mig på godis varje dag. En tant minns jag mycket väl. En speciellt snäll gammal dam som hade lådorna fulla med virkade dukar. Den sista dagen som jag var på sommarjobbet så gav hon mig en virkade duk. Den var så fin. Jag uppskattade den så mycket. Sommaren efter så besökte jag damen igen. Då fick jag ännu en till virkad duk. Sen dog den gamla damen. Jag tror hon blev  94 år... eller 96.
Ifjol fick jag en handgjord julklapp av en liten tjej. Det var ett så sött prickigt paket att jag helst inte ville öppna det. Jag tycker att många presenter och julklappar är så fint paketerade eller i en sån fin förpackning att innehållet i sig inte spelar någon roll. Jag var ju dock tvungen att öppna den här julklappen och inuti var det ännu en låda. Med ännu en till rosett. Inuti lådan var ett armband av sådan teknik, som jag själv lärt henne. Men eftersom paketet var så fint så förblir lådan inuti pappret. Nån gång i framtiden kommer jag troligen att använda detta lilla paket i undervisningssyfte, då jag tillverkar lådor och armband med mina elever. 


Den prickiga julklappen


Lådan med armbandet som var paketerad i det prickiga pappret.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar