header

header

fredag 22 juni 2012

Tips från Libero.fi

Leikki, riimit ja lorut Ihanampaa hetkeä ei olekaan kuin se, kun lapsesi alkoi puhua. Nyt sinulla on iso lapsi, joka oppii koko ajan uusia sanoja. On tärkeää auttaa lasta, kun hän haluaa oppia puhumaan. Mitä enemmän puhut lapselle, sitä enemmän sanoja hän oppii. Jos et keksi mitään puhumista, kerro mitä kulloinkin teette. Kun vaihdat vaippaa, istutte ruokapöydässä tai laitat lasta nukkumaan, voit samalla kertoa, mitä teette. Samalla voit kuunnella lapsen kehonkieltä - ja lyhyitä sanoja, joita hän mahdollisesti sanoo. Kannattaa myös lukea kuvakirjoja ja kertoa, mitä syötte ja mitä olette tehneet tänään. Lapsi ei varmaankaan ymmärrä täysin, mitä teette työpaikoillanne. Sen, että äiti on ajanut tänään autolla ja isä junalla, lapsi sen sijaan ymmärtää aivan hyvin. Leikit, riimit, lorut ja laululeikit ovat myös hyvä tapa stimuloida lapsen puheen kehittymistä. Sillä tavoin lapsi maistelee kieltä leikin ja laulun avulla.
 
Antakaa lapsen etsiä sanoja rauhassa Lapsesi voi jo puhua lyhyitä lauseita. Jutellessasi lapsesi kanssa on tärkeää, että yrität asettua lapsen asemaan ja ymmärtää häntä. Mitä lapsi haluaa? Mitä hän yrittää sanoa? Anna lapsen sanoa rauhassa se, mitä hänellä on sydämellään. Ole erityisen kärsivällinen, kun lapsi yrittää innokkaana sanoa uutta sanaa tai kertoa pientä suloista juttuaan - ja auta häntä siinä.
 
Kehonkieli kertoo enemmän kuin sanat Tiesitkö, että se mitä sanot ääneen, kertoo vain 20 % verrattuna siihen mitä teet. Sen vuoksi on tärkeää, että käyttämäsi äänensävy vastaa lähetettävää viestiä. Jos isä ihastelee, kun lapsi tekee kuperkeikkoja sohvalla, ja sanoo samalla "et saa tehdä noin", lapsi todennäköisesti heittää vain pari kuperkeikkaa lisää. Kun haluat tukea lasta, hänen opetellessaan puhumaan, sinun tulee muistaa, että lapselle on tärkeää saada osakseen huomiota ja ymmärrystä. Läs mera påhttp://www.dialogportal.dk/Services/Site.aspx?id=0000074168914278S6361A21447&dpfp_follow=0000074168914278E46241
 
 
FI-MS156

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar