header

header

torsdag 13 oktober 2011

Välja braskamin, vilket dilemma?!

Vi försöker välja en lämplig braskamin till vårt enplans 70-tals hus. Tyck till du också. Vilken skulle du välja ?

En lätt murspis Contura 460, som var min första favorit

En lite större murspis Contura, som min sambo föredrog

Tulikivi Leila är detta. Den vi hade tänkt oss är till utseende ungefär sådan men dock Kermansavi vit rappad. Högre än denna på bilden. Stenplattan ovanpå kommer bort.

Den kanske finaste (och dyraste) vi tittat på. Det är Uunisepäts Merituuli. Dock hinner vi knappast få denna före jul, ifall vi väljer denna modell. Leveranstiden + monteringen är 2 månader.

3 kommentarer:

 1. Fina! Grattis till huset förresten :)
  Vet inte hur huset ser ut sådär annars?
  Tänker att den enda kaminen som skulle göra rättvisa åt ett hus som andas gammalt, lantligt och rustikt skulle vara gubbens alternativ. Men om inredningsstilen kommer att vara närmare "shabby chic"(? Jag är inte så insatt i dethär med inredingstermer) eller något mer minimalistiskt-modernt så tycker jag vilken som helst av de andra passar. Min favorit är Contura 460! :)

  SvaraRadera
 2. Om det vore ett gammalt trähus, medhögt till tak så skulle jag hålla med om nr 2. Men nu är det ganska lågt till tak och ett tegelhus. Det är ljust, sådär 90-tals aktigt i vardagsrummet. Så därför tycker jag att den första passar bäst in. Just för att den är liten. Den sista, Merituuli, blir så stor, tycker jag. Leila blir inte lika stor som Merituuli, men lite tråkig då den är så rak.

  SvaraRadera
 3. Ja nu ser jag ju att du har skrivit "enplans 70-talshus" på beskrivningen. Såg att ni hade valt Merituuli, blir säkert fint :)

  SvaraRadera