header

header

torsdag 27 oktober 2011

Besök av mormor och morfar

Igår kom mormor på besök till sitt barnbarn. Då skulle mormor till sin frissa. Trots att hon inte längre bor i byn besöker hon fortfarande samma frissa. Det har hon gjort i 30 år nu, skulle jag tro.

Idag kom både mormor och morfar på besök. Morfar var till Lantbrukskansliet för att fylla i papper. Det är mycket papper med jordbruk och stöd. Men han tycker det är roligt att vara jordbrukare.
Mormor städade de gemensamma utrymmena här i huset. Det är vår tur att städa den här månaden. Med en liten tjej blir det inte mycket städat, så det är bra att mormor kan göra sånt.

Mormor har för vana att ta med sig sin korg med kaffetermos och smörgåsar då hon kommer hit. Jag kan för visso nog bjuda på kaffe. Men hon tycker att det är enklast och godast med eget kaffe. Hon tror nog inte att jag kan koka kaffe. Mormor har sina dieter också, så det är svårt att tillgodose hennes matvanor.
Morfar fick iallafall några nystekta biffar och choklad. Hans matvanor sammanfaller med mina. Undras vems matvanor lilla damen kommer att få i framtiden?

Lilla damen vår som börjat ta sig fram mer och mer på golvet upptäckte mormors korg och innehållet flög ur ganska hastigt.


Efter att mormor sedan gett mat och de båda tittat på fiskarna blev det dags för dagens vila. Förhoppningsvis mer än 30 minuter. Dagsvilan blir bara kortare och kortare för varje dag.

Igårkväll sov hon en kort stund mellan kl.21-22. Kl.23.30 var vår tjej pigg som en mört och rullade runt i sängen och skrattade. Jag var trött och ville sova. Imorse sov vi till kl.9.45 igen. Så någon förmiddags vila blev det inte idag. Man kan ju inte vila då man har besök :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar