header

header

tisdag 30 september 2014

Fredag med matlagning på schemat igen

Återigen kom Caroline på kärt besök förra fredagen. Då var det dags för fisk med pestotäcke och korngryn, potatisrieska med äggsmör, en babypure med fisk-morot-potatis och därtill lite ekostädning.

 Förväntansfulla kockar

Torsk och sej med pestotäcke, kokta ärter och kokta korngryn. Det var mycket gott men jag la i lite för mycket vitlök för att min sambo skulle vilja äta fisken. Pestotäcket innehöll basilika, parmesan, olivolja och vitlök. Gott med fisk! Korngrynen åt jag i flera dagar efteråt som salladsingrediens.
 

Potatisrieska med äggsmör. Ett enkelt bröd av potatis som lämnat över. Ingen jäsning krävdes. Vi använde denna gång halvgrovt speltmjöl. Äggsmör gillar jag. Men tyvärr fick jag inte storasyster att äta det ändå. Flera bröd åt hon. Vi hade även bröden med som picknick mat på lördagen.

 

   Efter att hela evenemanget var överstökat så fick katten komma in på en liten lunch. Dock fick hon ingen fisk utan sin sedvanliga kattmat.


Ekostädning


Jag blev mycket förtjust i trasorna och stain eraser svampen. Så på lördagens shoppingtur till vasa blev det ett besök hos Clas Ohlsson och fler dylika trasor. Stain eraser av Clas Ohlssons eget märke finns för 3,99 e också. Mycket bra köp!

Allrengöringsmedlet gjorde vi av några droppar diskmedel, ca 1 dl ättika och resten vatten. Spraya på. Låt verka. Torka av. Det fungerar och är så gott som till 3 droppar kemikaliefritt.

1 kommentar:

  1. Vi gillar ENJOS produkter. Har du testat dem? Då behöver du bara vatten :) diskmedel är ju det medel i hushållet som innehåller mest kemikalier.

    SvaraRadera