header

header

söndag 31 augusti 2014

Hos morfar och mormor

Vi har ingen sommarstuga eller lantställe. Vi bor ju riktigt på landet ändå. Igår var det villa-avslutning i Finland. Sista dagen på sommarstugesäsongen betyder det. Vi åkte istället till mormor o morfar. 

Äpplena är färdiga nu och roliga att plocka. I växthuset finns zucchini plantor som gett god skörd den här sommaren. Purjolök och rödbetor är också klara för skörd.                                                      

Vi tittade på då morfar tröskade det sista på åkern. Enligt mormor även sista gången han skall tröska. Men att tröska är det roligaste han vet, så vi får se hur det blir nästa år.

Gräva i sandhopen är det roligaste som storasyster vet.Väl hemma igen insåg storasyster  att hon glömt Pia-dockan hos mormor. Gråten tog aldrig slut, trots otaliga andra dockor hemma. De flesta dockor heter ju ändå Pia. Så vi fick återvända hela familjen till mormor och morfar igen på kvällen för att hämta Pia-dockan. På hemvägen åkte vi via City grillen i Näsby och hämtade supergoda grillkryddade pommes.Så där som de kryddar på Åland. Det var vår villa-avslutnings kväll. Klockan var 22 innan vi var hemma igen.


Videoklipp av då morfar tröskar.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar