header

header

torsdag 7 januari 2016

Skogen bra för immunförsvaret

Min pappa efterlyste att jag skall skriva om något som han vill läsa. Här finns en artikel att läsa. Klicka på länken för att öppna tidningen och läs  kommentarerna  http://www.skogsaktuellt.se/artikel/49215/delad.html . Det handlar om varför det är så bra att vara ute i skogen. Här nedan följer artikeln i sin helhet också.

Skogen gör under för immunförsvaret

Gå ut i skogen och koppla på immunförsvaret! Forskare har nu hittat svaret på exakt varför det är så hälsosamt att vistas i naturen.


Foto: Thinkstock
Att det är stärkande att vistas i naturen är inget nytt. Forskare har även konstaterat att naturen skyddar mot en lång rad sjukdomar som depression, diabetes, övervikt, hjärt-kärlsjukdomar och cancer. Exakt varför det är så har man inte kunnat svara på tidigare. Nu har miljö- och beteendeforskaren Ming Kuo vid University of Illinois sammanställt flera hundra studier och kommit fram till att naturen har en förmåga att höja immunsystemets funktioner.
I och med den stressiga vardag som den moderna människan lever i aktiveras kroppens så kallade ”kamp eller flykt”-system, vilket innebär att kroppen stänger ner alla funktioner som inte är absolut nödvändiga, inklusive immunsystemet. När vi däremot vistas i naturen kopplas i stället lugn och ro-systemet på och i detta trygga läge kan kroppen ägna sig åt långsiktiga åtgärder som förebygger god hälsa, utveckla, reprodu­cera och bygga upp immunsystemet.
Jämfört med andra avkopplande aktiviteter, till exempel ett museibesök eller att ägna sig åt sin favoritsport, är en tur i skogen oslagbart ur hälsosynpunkt.
Skogsaktuellt
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@skogsaktuellt.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar