header

header

lördag 2 januari 2016

Julhelgen

Julhelgen tillbringade vi hemma. Vi hade inga direkta planer. Traditionsenligt åt vi julmat hos barnens farmor och farfar på juldagen. Julannandagen fick vi besök av sambons farbror Roger och Marit. Vi bjöd på plättar med röda bär till lunch. Recept från boken "Gott utan socker"

Vi har även ätit broccolisoppa som vi blev tipsade om. Ingen supersuccé nu första gången. Jag tyckte det var gott men barnen var inte överförtjusta ändå. Vi prövar fler gånger. I mellandagarna har vi hälsat på barnens kompisar och haft kompisbesök. Storasyster var en dag hos farmor och farfar också. Barnen har lekt både ute och inne. Det är roligt att se att de numera kan leka tillsammans. Lillasyster lär sig många nya bus av storasyster. 

 
Nyårsafton firades inte nämnvärt eftersom min sambo jobbade på dagen. Storasyster höll sig vaken till kl.00 och såg grannarnas raketer. Vi har inte investerat i några raketer alls ännu. Det känns inte nödvändigt. Vi tittade på TV. Det traditionella "Grevinnan & betjänten" och "Tolvslaget från Skansen". 

    SVT.se logotyp

Nyårsafton 2015 på Skansen

Festligt firande vid tolvslaget med sång, musik och Alfred Tennysons dikt Nyårsklockan med Malena Ernman. Medverkar gör också Jerry Williams, Kristin Amparo, Mariette Hansson och bröderna Rongedal. Artisterna ackompanjeras av kapellmästare Johan Granström och hans orkester.
Programmet leds av Micke Leijnegard
.  http://www.skansen.se/sv/aktivitet/fira-nyar-tolvslaget-pa-skansen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar