header

header

fredag 7 augusti 2015

Vi testar nya HopLop i Vasa

HopLop öppnade i Vasa för någon vecka sedan. Eftersom pappa i familjen har semester så beslöt vi pröva på HopLop. Åker man en vardag, speciellt en dag då det firas Konstens natt, så som det gjordes igår i Vasa, är det garanterat inte för mycket barn där. Det var riktigt lämpligt med folk där.


I förra veckan besökte vi Leos lekland i Luleå där det var nästan kallt så vi hade förberett oss med en hel del kläder. På HopLop var det inte alls lika hög luftkonditionering. Det var nästan för varmt. Storasyster var riktigt svettig då vi åkte därifrån. Men så hade hon klättrat och sprungit i nästan 2h också. Hon är mycket duktig på att klättra vid det här laget och försöker tävla med de stora pojkarna om att komma först upp  i vulkanen. Hon klättrade upp och rutschade ner säkert 20 ggr på raken. Lillasyster har också lärt sig att klättra och helt självmant klättrade hon upp till rutschbanan, la sig på mage och rutschade ner. Så fortsatte hon minst 10 ggr till. 


Tips inför HopLop besöket:
-strumpor på fötterna är obligatoriskt
-ät lunch/middag på ABC (eller hemma) innan besöket. Maten var inget att hurra för. Dyrt med tanke på hur små portionerna var. Ingen smaksensation heller för den delen. Så är det förbjudet att ha med sig egen matsäck.
-varmt i lokalen. Klä er lätt.

Jämfört med Swingeling så är HopLop dyrare. 15e för barn över 3-år och 10 e för 1-2åringar. Dessutom kostar det extra om man vill köra i bilar eller spela spel. Då skall man köpa spelpeng till det. Faktiskt dyrt! Det kunde verkligen ingå i priset.
Det finns "riktig mat" också och inte bara hamburgare och franska. Men det var snålt på faten och inte något speciellt att hurra för. Personalen förstår knappt svenska. Åtminstone var ord som kranvatten, vanligt vatten och franska obekanta. Det heter spring water och ranskalaiset på HopLop. Kranvatten har de inte utan allt vatten köps på flaska. Menyer bara på finska. Priset i menyn på webben överensstämmer inte helt med priset på menyn i Vasa. Det finns glutenfritt  bröd till hamburgare och vi fick det för samma pris. Bra!

En vuxenportion köttbullar med gräddsås för 8,90e och en barnportion köttbullar med gräddsås för 5,90e. Barnportionen var som i samma storlek som en barnmeny på IKEA. Men där kostar den 15 kronor. En stor prisskillnad med andra ord. 


Det finns något fler/större attraktioner på HopLop, men jag tycker inte att priset och den dåliga svenska servicen uppväger ändå. Det blir nog Swingeling i Korsholm eller Touhutalo i Seinäjoki nästa gång. Tyvärr HopLop imponerade inte på mig.

Storasyster undrade var lopporna var. Jag vill se lopporna, sa hon. Hon trodde att det skulle finnas någon stor maskot utklädd till loppa. Jag sa att hon kunde gå och fråga i kassan för de förstår nog inte vad hon säger ändå. Hon tog mig på orden och vandrade iväg mot kassan men pappa hann upp henne så det blev inget frågat. Hon funderade nog i bilen hem var de där lopporna bor. Varför heter det då HopLop om det inte finns några hoppande loppor där? Jag har förklarat att det är meningen att hon skall hoppa som en loppa. Det gjorde hon verkligen vår energiska storasyster. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar