header

header

måndag 17 augusti 2015

Kroppsscanning igen

I mars 2015 var jag på den första kroppsscanningen till Vasa wellness i Vöråstan i Vasa. Det skrev jag om här. I mars blev resultatet så här. Resultatet visade några brister.

Utdrag av resultatet mars 2015:
-Livsstilstal = 23 ( 7-30) ju närmare 30 dess bättre. Brist på motion
– Tjocktarmens slemhinna… lätt inflammerad,tyder på känslighet mot gluten.
– Ta 1 asidophilus till natten. Håll bort gluten så gott det går,samt socker. Choklad.
– PH-värdet = aningen på surare sidan,citron ,bär,mörka grönsaker balanserar samt Phytolife är toppen.
- Natrium/Kalium balansen… för mycket natrium i kroppen...minska på saltet och drick mera vatten. Använd jodiserat salt.
- VITAMINBRISTER: B12+folsyra..Ta 3 tabletter per dag efter måltid,låt smälta under tungan.
- MINERALBRISTER: zink, mangan, jod, svavel
Ta Mistify femdubbelt vad som står på flaskan,alltså ca 2dl/dag med tanke på atopisk hud. Zink 2 tabl/dag. Förvara asidophilus och Mistify i kylskåpet.


Jag började äta kosttillskott av zink, B12 och folsyra. Dessutom har jag ätit mera d-vitamin och magnesium även i tablettform. Men de senaste månaderna har jag inte tagit tillskott av B12 och folsyra mera än vad som finns i Sanasols multivitamintablett. Jag köpte dock förrförra veckan mera B12 och folsyratabletter på vår lokala Örtaboden. Så nu kan jag fortsätta med dem.
Jag började dricka mera vatten. Jag slutade nästan helt med att äta gluten. Jag äter endast havre, även om det kan finnas spår av gluten i det. Jag har ätit mindre socker, övergått helt från vitt socker till kokossocker, stevia eller brunt socker.
Jag har fortsatt att gå på gym en gång i veckan. Jag har även gjort 50 knäböj några ggr per vecka plus en del magövningar. Jag har börjat använda löpmattan på gymmet 2x10min också.
Jag har mycket mindre atopiska utslag på huden. De har nästan försvunnit helt. men jag märker att om jag äter mycket jordgubbar, choklad eller tomater så blossar de upp. Så helst skall jag undvika jordgubbar och choklad iallafall.
I sommar har det blivit mycket gurka, bär och zucchini på tallriken vilket skall hjälpa upp mitt sura PHvärde.
Nu har jag varit på en uppföljning för att se hur mina livsstilsförändringar inverkat på min kropp.

Utdrag av resultat augusti 2015:
-Livsstilstal = 26, en förbättring med tre siffertal
– Tjocktarmens slemhinna… ännu lätt inflammerad,fortsätt att undvika gluten, socker och ta mjölksyrebakterier.
– PH-värdet = toppenfint
- Natrium/Kalium balansen… FIN!.
- VITAMINBRISTER: B12+folsyra fortfarande. Dock visar dataprogrammet även små brister.
- MINERALBRISTER:  mangan, jod, svavel

Därtill har även min fettprocent minskat från 28,4 till 27,5. (Normalt är 20,1-30,3). Min vätskeprocent har höjts från 52,4 till 53,1. (Normalt är 46,2-70). Så det är bara att fortsätta dricka mycket vatten.
Jag är nöjd med resultatet. Mycket bättre än vad det var i mars. Speciellt nöjd är jag med att PHvärdet och natrium/kalium balansen är bra nu. Så jag fortsätter i samma stil. Jag köpte också en magnesiumolja av Helena. Den är riktigt bra. Jag sprayar på armarna på kvällen och huden känns så mjuk på morgonen. Den innehåller även MSM. Jag tycker inte att MSM-pulvret hjälpt mig. Men i denna olja fungerar det bra. Du kan läsa mera om oljan här.


Under tiden som jag var hos Helena på Vasa wellness var storasyster med pappa på Tropiclandia. Lillasyster var hemma med mormor. Det var hon mycket nöjd med.

Länkar:
http://www.ancient-minerals.com/products/magnesium-oil/

http://www.clearlife.se/sv/artiklar/magnesiumolja-ultra-spray-med-msm.html

http://www.naturligt.se/magnesium-oil-ultra-spray-237ml-ancient-minerals?group=prod_prod_grp-s1%2F318

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar