header

header

fredag 3 januari 2014

Nyårskryssning 
Vi har varit några dagar ute till havs med Silja Symphony. Tidigt på onsdagsmorgonen åkte vi mot Helsingfors.
Nu är vi hemma igen. Alla är mycket nöjda, speciellt den yngsta i familjen. Hon trivdes som fisken i (boll-)havet.


Den ryska motsvarigheten till vår jultomte och hans barnbarn tog emot oss på båten. 

Vi inspekterar hytten. Promenade hytter är så bra då man kan se ner till Promenade shopping gatan. Vår hytt 9623 var ovanför Silja Land. Helt perfekt då man skall hålla utkik efter Mumin och Lilla My.

Utsikten från hyttenFavoritplatsen på båten, bollhavet. Otaliga timmar tillbringade vi här.Vi blev fotograferade. 

Morgongymnastik med Lilla My och Mumin. Vår tjej var ju nog lite rädd för dem så hon sitter i lekskeppet och kollar genom fönstret. Vi stod och kollade på dem så många gånger så Lilla My nog lärde sig att det där är den där tjejen som inte vågar komma nära oss. De vinkade alltid så glatt åt henne. Vi försökte otaliga gånger, men hon vägrade att krama om Mumin. Han hade så mjuk päls, men nej hon skulle inte känna på honom. 


Frukost. Hon hittade en ny favorit; chokladflingor. Men det fick gå an. Huvudsaken att hon åt någonting.

Att bli målad på armen var roligt.

Vi tog en promenad in till Östermalm. Det gick riktigt bra att gå 1,6 km till köpcentret Fältöversten vid Karlaplan. Tjejen somnade nästan i vagnen. På vägen tillbaka till båten somnade hon på riktigt också. Lugnt och skönt var det på promenaden. Stora kråkbon fanns det i träden.


Vi lunchar på den italienska öppna restaurangen mitt i köpcentret. Det tog tid tills alla hade ätit. Tjejen åt bara rivna morötter till att börja med. Men med lite sysselsättning så smakade hon också på sin spaghetti. En gigantisk barnportion fick hon. Lite shopping hann vi med också. Någon hade antagligen kissat i bollhavet på onsdagen så vår tjej och jag blev våta om fötterna. Jag hade inte tagit med något extra par strumpbyxor till henne. Så hon fick välja ett par nya på Lindex. Den fina klänningen hittade jag på rea.


På båten pratade vi med den ryska tomten och hans barnbarn. Vi åt och åt flera gånger.Underhållning på Promenade


Vi shoppade inte särskilt mycket på båten, inte heller i Stockholm. Men på hemvägen var det lämpligt med en lunchpaus vid IKEA i Tammerfors. Plötsligt var bilen full. Konstigt hur snabbt det går. Tjejen var nöjd med sina nya möbler, pennor och papper iallafall.


Filmsnuttar från resan kommer senare. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar