header

header

fredag 17 januari 2014

Familjen annorlunda är tillbaka

JAAAA så som jag har väntat på den sjätte säsongen av mitt favorit program på TV. Måndagen den 27.1 börjar en ny säsong av Familjen Annorlunda. Mina favoriter, Norrströms, är med plus två nya familjer. Jag väntar med spänning. Några program ryms nog ännu på digiboxen. Varför finns inte Familjen Annorlunda att köpa på DVD ? Jag vill ha alla säsonger av min favoritserie.

Norrströms med 12 gemensamma barn


För den som aldrig sett programmet. Info från Wikipedia.

Familjen Annorlunda är ett svenskt TV4-program i tio avsnitt som handlade om tre familjer med ovanliga barnkonstellationer. Det var familjen Carlsson med trillingar och totalt fem barn i Staffanstorp, tiobarnsfamiljen Johansson i Älvdalen och familjen Cotino-Karlsson i Södertälje som har åtta barn varav sex som är tvillingar.
I tio program följdes de tre familjerna i skenbart ordinära vardagssituationer, som alla blir extraordinära då familjerna tvingas hitta nya vägar för att lösa vardagen i en värld som är anpassad för mindre familjer. För att göra det intressant för TV-publiken lät man familjerna göra allt tillsammans hela tiden vilket inte överensstämmer med hur de i normala fall skulle ha agerat. Detta ledde till kritik från människor som inte förstod att detta var för att få det hela lite roligare och framförallt familjen Norrström och familjen Ilmrud utsattes för grova personliga påhopp på Internet bland annat på grund av detta.
Ytterligare fyra säsonger har även spelats in och visats.
I säsong två fick vi följa niobarnsfamiljen Norrström från Märsta, tiobarnsfamiljen Johansson från Älvdalen och åttabarnsfamiljen Wetterholm från Uppsala.
I säsong tre fick vi följa niobarnsfamiljen familjen Göransson-Stenman från Dingle, sjubarnsfamiljen Ilmrud från Motala och tiobarnsfamiljen Norrström från Märsta.
I säsong fyra fick vi följa den gravida tiobarnsfamiljen Norrström som nu flyttat till Torstuna, tiobarnsfamiljen Wallquist från Karlstad och niobarnsfamiljen Wahlström från Falköping.

I säsong fem fick vi följa tiobarnsfamiljen Wallquist som nu flyttat till Säffle, åttabarnsfamiljen Ilmrud från Motala och tiobarnsfamiljen Algesson från Örsundsbro

Det tråkiga är att separationer också är möjliga i stora familjer. Sedan programmen sändes har föräldrarna  i familjerna Johansson, Wallqvist och Wetterholm flyttat isär. Tråkigt! De såg så lyckliga ut på TV.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar