header

header

fredag 7 december 2012

En sån dag . . .

Igår steg vi upp 9.30 så det blev ingen dagsvila för min dotter då. Hon somnade 19.15 igår kväll. Vaknade och grät kl.23. Det var vått i sängen så blöjan hade läckt.
Ny fräsch blöja och vi somnade alla. Jag sover lite oroligt då jag inte varit ute i friska luften. Det hade jag inte tid med igår. Sen kan hon ligga med huvudet på pappa och fötterna på mamma och sparka. 
Vi vaknade vid kl.7 imorse. Jag vaknade nog antagligen redan vid kl.6. Jag var trött men min dotter rätt utvilad som ändå sovit över 11 timmar inatt.
Efter frukostgröt med Mamma Mu och Julkalendern fick jag tydligen energi och beslöt att vi skall baka tillsammans. Vi började med scones. Det gick väl rätt bra bortsett från att hon skulle kleta på allt och äta på degen. Hon fick hälla mjöl med halvdecimått. Det var roligt.
Men nog är det konstigt. Vid matlagning så är hon SÅ intresserad av att smaka på allt. Men när det sen finns på en tallrik framför henne "ätfärdigt" så då är det inte lika gott. De färdiga sconsen var hon inte alls intresserad av sen. Hon bara smetade ut smöret på byxorna och stolen. Sånt som gör mig irriterad. Jag hatar att städa, alltså verkligen. Speciellt utkletad mat som skall torkas från bordsytor och golv, ja överallt.

Eftersom vi ändå värmt ugnen så tyckte jag att vi kunde ju snabbt göra pizza samtidigt. Jag gjorde degen, kavlade ut. Då beslöt hon sig för att diska så hela hon blev våt. Men det är okej. Det är ju bara vatten. Kläderna kan man hänga på tork. Men att kunna hålla sig till att endast diska utan att plocka grejer hit och dit, hälla ut vatten på golvet, mjöl, mixa med kaffebryggaren . . .  hon hinner med mycket och jag bara skriker nej nej hela tiden tycker jag. Jag torkar upp här och där och överallt.
Så fick hon sleta ut ketchup med en sked, sen skinka. Jag öppnade en burk ananas och hon fick dricka saften ur en mugg. Det var uush, enligt min dotter. Sen såg hon osten och då smakade det gott med nyhyvlad ost. På smörgås äter hon inte ost. Då pizzan kom ur ugnen sa hon nam nam och fick peka ut vilken bit hon skulle äta. Nå åt hon då? Nej, inte alls. En minimal bit skinka, sen började hon smeta ut det på byxorna och kasta på golvet. Jag åt upp pizzabiten.

Vi åkte till biblioteket för att hämta några beställda böcker och få frisk luft. En paus från köket. Det gick bra. Hon gillar biblioteket, eftersom Mamma Mu finns där. Idag fick vi en beställd Mamma Mu bok, så ännu bättre. 
Ute skulle hon bara busa, springa ifrån mig och inte idas stå på benen. Det där är en typisk busgrej att  hänga i armen på mig. Tur att hon är ganska lätt ändå. Men visst väger hon ju 10kg.
Vi lämnade in lite julkort och paket på posten (eller bybutiken då). Vi åkte hem.

Vi åt lunch, var på toa och det var dags för att ta dagsvila. Medan jag plockade undan några grejer i köket så hann hon klä av sig sina byxor, strumpbyxor och blöja OCH kissa i dubbelsängen. Ganska mycket dessutom. Hon som just varit på pottan. Visserligen kom det ju inte mycket i den. Blöjan var torr också. 
Visst är det duktigt att hon vet att hon skall inte kissa i blöjan och visst vet hon att hon skall kissa i pottan. Men i sängen skall man inte kissa. Inte idag igen  . . . Varför kan hon inte förstå det? Ååååååh :(
Då blev jag bara så trött på allt städandet. Jag gav upp för idag. Detta är tredje gången vi byter sängkläder på två dagar. 
Nej, så roligt är det faktiskt inte att byta sängkläder och tvätta. Det är okej, men visst finns det annat jag kunde ägna tiden åt. Jag förstår inte att det finns människor som vill ha städning som arbete. Torka upp efter andra. Jättefint att det finns dom som vill det. Jag vill helst inte.
Lakanen, dynvaren, mitt täcke, påslakan ligger nu på vardagsrumsgolvet. Det får ligga där ett tag. Dessutom behöver väl madrassen torka upp också.

 NU PAUSAR JAG

Tjejen somnade så fint sen i soffan då jag läste ett julbrev vi fick idag. Hon får sova där en timme nu, medan jag pausar vid datorn. 

Jag säger som kråkan "Städa och städa. Får man inte ta en paus nån gång?"
Mamma Mu säger "En paus. Det är väl självklart. Då kan du se på när jag dyker".
Nåväl, nu har jag ingen dykare att se på men kanske några loppisgrupper på Facebook.

Bilden är inte från idag men den passar väl in på kladdtemat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar