header

header

fredag 4 maj 2012

En eftermiddag i Kauhajoki

I Kauhajoki har ett nytt fint Citymarket öppnat sina dörrar. Det märks att det är nytt. Alla varor, hyllor, bänkar är så prydliga, nya och rena. Butiken är inte lika stor som den i Stenhaga, Vasa. Men väl värt ett besök. Speciellt nu i öppningstider då erbjudanden är många.
Jag kan tycka att det blir väl tråkigt att handla mat i vår lilla stad. Alltid samma utbud. I Kauhajoki finns Citymarket, Halpa-Halli, Lidl, Tokmanni, K-lantbruk och Rautia på nära avstånd från varandra. Jättebra alternativ om man vill få lite vardagsvariation, utan att åka till Vasa.

Idag eftermiddag åkte tjejen med både mamma och mormor till Kauhajoki. Det brukar vara jobbigt att ha med henne i både bilen och butiken. Gnället brukar sitta i ett. Men idag var det annorlunda. Medans mamma plockade mat i vagnen så underhöll mormor lilla tjejen. Så det blev aldrig tråkigt. Hon kunde ha shoppat hur länge som helst. Huvudsaken bara hon fick gå dit hon ville, UTAN att hålla nån i handen.
En sådan där sele, som jag sett att vissa använt till sina barn, vore helt aktuell hos oss också. Det ser ut som ett hundkoppel som man sätter runt armarna (likadant som ett säkerhetsbälte), så får barnet springa och man följer med utan att tappa bort det. God uppfinning. Var köper man sånt?


Än hinner mormor med

Full fartI handen har hon en tom Mynthon låda. Surrogat till mammas eller mormors plånbok, som hon annars skriker efter.

Idag hörde jag ett nytt ord från dottern "tide" och så pekar hon på näsdukarna i förpackningen. Jo, där är dom. Hon sa nog "där" för flera månader sedan men nu har hon tydligen lärt sig ett närpesiskt ord. Det var mormor som förstod det. Kanske hon pratar mer än vad jag trott, då jag bara inte förstått att det är på dialekt.

2 kommentarer:

  1. Vi har två varianter av sådana där "koppel". Ett som faktiskt ser ut som en sele (som hundkoppel). Det andra är en mycket praktiskt väska. Det är en ryggväska där man klickar fast axelremmarna frampå. I väskan ryms något smått att ha med, t.ex. ett litet gosedjur, mellanmålet eller dylikt. Kopplet sätts fast upptill, väskan går också att använda utan kopplet vilket är bra.
    Jag köpte dem från butiken Babycity i Kokkola (www.babycity.fi). Har varit super nöjd =)

    SvaraRadera
  2. Tack för tipset Matilda! Jag skall kolla på webben.

    SvaraRadera