header

header

måndag 16 maj 2016

En helg i Umeå

Över helgen har vi varit på en tur med Wasaline. Båten går från Vasa i Finland till Holmsund, utanför Umeå i Sverige. Båtresan tar 4,5h per väg. Vi åkte på fredagsmorgonen 13.5 och kom hem med dagsturen på söndagen 15.5.

Vi köpte något som heter hotellpaket. Då vi bokade hotellnätter samtidigt som båtresan blev det hela mycket billigare. Vi sov två nätter i familjerum på Scandic Umeå Syd. Här hittar du mera info om hotellet. Vi gillar Scandic.

I somras bodde vi på Scandic Luleå. Det var dock ett större hotell. Där fanns lite mera leksaker och ett riktigt lekrum för barnen. I Umeå fanns det inget lekrum men väl en liten vrå där barnen kunde hålla sig. Dock hade de en förmåga att vandra runt lite överallt. De hittade nya kompisar att leka med på hotellet. Vi tyckte att hotellet i Luleå var bättre. Men det är långt att åka till Luleå varje gång vi skall ha semester.

Mera om resan, bilder och videon finns i min reseblogg http://misassmultronstallen.blogspot.fi/2016/05/sverige-vasa-umea-vasa-hotellpaket.html

Ifjol besökte vi Leos lekland i Luleå. Nu besökte vi leklandet i Brännland utanför Umeå. 

Luleå + fler rutschkanor, gummiringar att åka i, "vulkan" att klättra upp i och rutscha ner - Leo visade sig bara under en kort stund under tiden som låten spelades en gång

Umeå + Leo låten spelades 3-4 gånger och alla barn hann hälsa på Leo. - mindre utrymme, endast en stor rutschkana (orange tiger rutschkanan)

Sammanfattningsvis var nog Leos lekland i Luleå större och bättre än det som finns i Umeå. Men det är längre väg att åka till Luleå. Det finns Leos lekland i flera städer över hela Sverige. Leos lekland är nog värt ett besök. Men barn under 3 år är nog lite för små för att vara på lekland tycker jag. Storasyster som är 5 år är i rätta åldern.

Mera om vårt besök på leklandet kan du läsa i min reseblogg  http://misassmultronstallen.blogspot.fi/2016/05/sverige-umea-leos-lekland.html

Vi kollade in Umeå centrum. Det är många år sedan jag besökt Umeå centrum senast. Men Umeå är sig likt. En mycket fin stad.

Vi besökte även nya IKEA och Avion center.  Det bästa med att vara på resa är att komma hem igen med alla shoppingfynd. 
Storasyster valde en läkartröja från ToysRus i nya Avion center och Frozen tyger från Ohlssons i Ersboda.
Lillasyster blir 2 år på onsdag så hon kommer att få en hel del DVD filmer med sina favoriter Emil och Pippi. Även lite Pippi strumpisar från Åhléns. Barnen fick nog en hel del saker.Mormor önskade sig brödkryddor. Morfar efterlyste nikotinfritt kaffesnus. Han skall också få en DVD film med sina favoriter i Solsidan.Jag har frossat i delikatesser från Paulúns. Både Willys och Ica Maxi har många fina produkter som inte finns att köpa här hemma. 


Kanske ekologisk pasta med fordon och djur gör maten roligare att äta. Åtminstone åt lillasyster upp sina makaroner idag. Dessa kunde de också sälja i Finland. 
Den här sorten av Pukka te läste jag om i en tidning. Den sades vara mycket hälsosam. Så värt att testa. Jag testar allt som är hälsosamt. Det smakar inte så dumt. Men detta är då grönt te och inte rooibos som jag annars dricker.En bekant på Facebook rekommenderade denna choklad. Så jag var tvungen att testa den också. Men det blev nog bara ett exemplar. Den är alldeles för söt för min smak.Min sambo fyllde 40 år igår. Han fick en bok med recept på älg och en tidning. Plus weekend resan till Umeå. Då jag fyller 40 om två år räknar jag med att få en resa i present jag också. Umeå är inte så dumt, även om vi gillade Luleå ännu mer. Här är en bild på 40-åringen och hans lilla tjej också. Lillasyster är riktigt pappig och det är således mycket bättre att sova i pappas famn än i mammas.

 

Mommo skötte om våra djur under tiden som vi var borta. Vår hamster Leo fick en del grejer från Djurmagasinet i Ersboda. Det var en mycket stor butik med många djur att titta på.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar