header

header

torsdag 10 december 2015

En lördag på tu man hand

Det är sällan som vi åker någonstans utan barn. I lördags åkte vi äntligen till Tammerfors. Redan kl.7 åkte vi. Vi åkte först till ett köpcentrum med bl a CM, Anttila, Erätukku, blomsterbutik, djurbutik, Hesburger, Subway... Min sambo ville till Erätukku och jag passade på att handla lite mat under tiden. Jag började bli lite hungrig eftersom klockan var halv 11 redan. Men på CM bjöds det på massor av smakprov denna dag. Jag såg dessutom jultomten. Synd att storasyster missade chansen att se honom.

    logo


Sedan åkte vi till IKEA. Det var mycket folk och många evenemang där i lördags. Barnen kunde dekorera pepparkakor och göra julkort och julgransprydnader. Det hade nog storasyster velat göra. Vi åt de traditionella köttbullarna och mosen. Salladsbuffén var betydligt bättre än i somras i Haparanda. Då vi ätit klart såg vi att det fanns julbord också. Det hade vi ju helt missat. Endast 9,95e. Men att få äta mat i lugn och ro tillsammans med min sambo var min önskan inför min födelsedag (som är idag 10.12).
Det blev en hel del möbler från IKEA. Just i lördags fick man dessutom 10 euros presentkort per 100 euros uppköp av möbler. En liten bonus det också.
Det blev två rundor på IKEA och lunch däremellan. Vi åt kl.13.30 vilket var en bra tid. Då hade de flesta ätit och kön var inte alls så lång som vid kl.11. Vi var klara vid IKEA redan kl.15.30 och åkte sedan till Ideapark. Det blev bara en snabbvisit till Life, Punnitse ja säästä (som stängt i Rewell center i Vasa), Eurokangas och Prisma.

        

  Lillasyster var hemma med mormor under de 14 h vi var borta. Storasyster var med farmor på olika julmarknader och basarer under dagen . Hon hade sådan tur att hon vann andra pris i ett lotteri. Ett chokladhus vann hon. De vann också några andra småprylar.Hela söndagen skruvade min sambo ihop möbler. Såhär blev det.


Storasysters rum med nytt skrivbord, ny bokhylla och ny stol. Hamstern Leo fick en högre byrå, så att han skall få vara mera ifred, från små fingrar som annars bara petar i buren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar