header

header

fredag 3 juli 2015

Sommarfest på Norrvalla, Vörå

Igår, 2.7 var det sommarfest, en familjedag, på Norrvalla i Vörå. Vår energiska storasyster fick en heldag med mamma. Lillasyster en heldag med mormor igen. Båda hade det lika bra skulle jag tro.Det var ett tag sedan jag sist varit så långt norrut. För första gången körde jag på den nybyggda motorvägen. Mycket fint! Dock hade jag helt glömt bort att Vörå kommer före Oravais och körde lite för långt. Det blev en omväg via Maxmo. Vi kom ändå i god tid till Vörå och hann både besöka Halpa-halli (det klaustrofobiska minimala, de borde få ett nybygge också) och S-market. Vi anlände vid ca 14.45 till Norrvalla. Storasyster tycker så mycket om att röra på sig så för henne passade det utmärkt. Hoppa på - Folkhälsans rörelsekampanj plus en hel del hoppslott fanns för barn. Hon hoppade och rutschade i 4 timmar. Dock var vi besvikna på att Lofus inte var där, som det hade annonserats om på Facebook. Men hoppades på att den riktiga Bärtil skulle Hoppa på. Tyvärr ingen Bärtil heller, bara tanter. Vilken besvikelse! En barnbiljett kostade 15 euro i förköp och inte en endaste utklädd människa. Storasyster frågade flera gånger varför inte Bärtil kom dit. Det hade nog varit kul för henne och alla andra under 6 år. Det här var favorit- hoppslottet.

Brandbilen var på plats och barnen fick öva sig på att släcka en brand. Det var mycket roligt tyckte hon.
Måns Zelmerlöw soundcheckar
Måns Zelmerlöw sjöng kl.19. 
Under Måns Zelmerlöws uppträdande sa jag att mamma vill titta på Måns så nu är det slut hoppat. Hon ville visst också se på Måns, men inte i en timme egentligen. Dessutom började hon bli väldigt trött efter all lek och spring. Jag fick ge med mig så att hon fick gå en gång och rutscha. Dock var köerna långa och hon hatar att stå i kö. Hon är fenomenal på att kila före. Det tycker jag inte om. Man måste lära sig att stå i kö, för alla barn behöver få rutscha. Det var riktigt varmt i solen. Svetten rann på Måns också, som hade solen rakt i ansiktet och sjöng med läderjacka på. Det är nog tufft att stå på scenen i sådan värme. Humorgruppen KAJ uppträdde också. Men de var jag inte så intresserad av att se på så vi bara lyssnade på dem vid Hoppa på banan. 


Groupie med MånsMåns skrev nog autografer efter sitt uppträdande. Vi kunde ha tagit en autograf på skivan som vi köpte. men kön var väldigt lång då de flesta av de 6000 besökarna ville ha en autograf. Klockan var 20 så vi åkte hem. Storasyster somnade i bilen innan vi hann lämna Vörå centrum. En mycket lyckad dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar