header

header

söndag 8 mars 2015

Scanning av kroppen

Jag har länge funderat på vart jag skall åka. Det finns flera alternativ. Men då jag såg annonsen på Vasabladet om rabatterat pris, dock ändå 95 euro, så valde jag Vasa Wellness och Helena Hemming. Under tiden som storasyster och sambo plaskade runt på Tropiclandia och mormor var hemma med lillasyster så fick jag en stund egen tid.

Sedan hösten har jag haft mycket besvärligt kliande utslag på händer och armar på grund av atopisk hud. Men det måste ju bero på något annat än atopisk hud tyckte jag. Det måste bero på vad jag äter. Vår trevlige apotekare tittade på mina händer och armar en gång och sa att det är livsmedelsallergi för att utslaget är just där nervbanorna går. Så hade han en lång utläggning om det. Jag minns inte desto mer. Han borde ha skrivit ner det åt mig. Åtminstone fick han mig att börja använda HPA-Lanolin. Det har fungerat bra att använda runt munnen.

Jag har prövat alla möjliga salvor men utan resultat. Helosan fungerar ganska bra. Just nu prövar jag med avokado olja som jag fick tips om häromveckan.
Storasyster i familjen har också haft utslag runt munnen men det blev helt bra då vi förbjöd citrus och choklad. Nu har hon knappt några utslag kvar.
Citrus reagerar jag också på. Gluten och alltför mycket mjölkprodukter tror jag också att jag reagerar på. Jag har använt MSM i 3 månader, men slutade då jag inte tyckte att det gav något resultat angående huden. För två veckor sedan slutade jag äta choklad. Men det hjälpte inte ändå. Jag har före scanningen endast ätit en tablett Helavit per dag och en tablett Kalcium/D-vitamin (500mg/ 20 mikrogram).Så igår var jag på kroppsscanning på Vasa Wellness i Vöråstan, Vasa. En kroppsscanning går till så här. Det var mycket intressant. Resultatet visade att det mesta var helt normalt eller helt bra. Men några brister har jag gällande mineraler och vitaminer.

Utdrag av resultatet:
-Livsstilstal = 23 ( 7-30) ju närmare 30 dess bättre. Brist på motion
– Tjocktarmens slemhinna… lätt inflammerad,tyder på känslighet mot gluten.
– Ta 1 asidophilus till natten. Håll bort gluten så gott det går,samt socker. Choklad.
– PH-värdet = aningen på surare sidan,citron ,bär,mörka grönsaker balanserar samt Phytolife är toppen.
- Natrium/Kalium balansen… för mycket natrium i kroppen...minska på saltet och drick mera vatten. Använd jodiserat salt.
- VITAMINBRISTER: B12+folsyra..Ta 3 tabletter per dag efter måltid,låt smälta under tungan.
- MINERALBRISTER: zink, mangan, jod, svavel
Ta Mistify femdubbelt vad som står på flaskan,alltså ca 2dl/dag med tanke på atopisk hud. Zink 2 tabl/dag. Förvara asidophilus och Mistify i kylskåpet.

Detta Mistify som hon rekommenderade åt mig smakar som saft. Det innehåller mycket antioxidanter. Jag köpte en flaska som prov. Hon rekommenderar 4 flaskor per månad till mig. Flaskorna kan beställas via internet från USA och kostar över 30 euro per styck. Det måste finnas ett billigare sätt att få i sig mycket antioxidanter. Mistify menar hon är det bästa som finns. Men jag kan nog nöja mig med det näst bästa också. Något förslag? Vad använder du själv?
Asidophilus tabletterna hon sålde var också väldigt dyra. Men skall vara de bästa. Något annat icke syntetiskt förslag till mig?


Uppföljning rekommenderar hon inom 3-4 månader. Inom ett halvår ger hon uppföljningen till priset 65 euro. Jag tyckte att Helena Hemming var mycket kunnig och trevlig. Jag ångrar inte att jag prövade på detta. Jag rekommenderar alla med diverse små krämpor att åka och göra en kroppsscanning. Passa på just nu i mars då Vasa wellness har rabatterat pris. Vilka livsstilsförändringar du sen gör är alltid upp till dig själv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar