header

header

söndag 25 januari 2015

Storasysters 4-års kalas

På torsdag 29.1 fyller storasyster 4 år. Igår hade storasyster kalas för några av sina vänner. Det blev 6 prinsessor och en prins. Hon hade väntat och väntat i flera veckor på att barnen skulle komma.Glada och förväntansfulla barn på morgonen


Vi bjöd på litet av varje, både sött, salt, frukt, grönsaker och mjölkfritt. Hon ville ha en tårta den här gången. Det blev en mycket enkel tårta med bara en botten, utan fyllning. Barn äter ändå inga stora bitar tårta. Mango-passionsfruktsmousse (påse) blandat med grädde, lite strössel och bild på. Hon valde en Biet Maja bild. Utbudet var inte det bästa på Prisma just nu. Så fanns det ju bara en bild. Så den mjölkfria tårtan blev utan bild.Jag hade gjort min favoritsmoothie. Fryst mango, naturell yoghurt, banan och äppeljuice. Vi hade även köpt cranberry-raspberry free och apple-peach free soda stream smaker. Mycket bättre utan färgämnen och konserveringsmedel, sötade endast med sorbitol. Men trip (små saftburkar) är det som barn helst vill ha. Det var både roligt och spännande att blåsa ut ljuset på tårtan. Den som stod vid sidan och fotade har kanske en bättre bild. Mottages gärna! 
Jag tror att det är mycket roligt att som vuxen/större att se bilder från sina barnkalas. Det är också roligt att som förälder se hur barnen och barnens kompisar växt från år till år. Dessa barn kommer att gå i skolan samtidigt. I Övermark  går två klasser i samma rum så även om några av dem är ett år yngre än vår storasyster så går de i samma klass vartannat år. Jag tycker att det är viktigt att de får knyta kontakter redan då de är små. Speciellt då mina barn inte är på dagis. Spela roll att de inte går i samma skola eller klass. Iallafall kommer de alla att gå i samma högstadieskola i framtiden. Det skall bli roligt att följa dem och se om vänskapen kan bestå. För storasyster är hennes kompisar mycket viktiga. 
Ballonger hör kalas till. Men köp dem inte på Clas Ohlsson. De var mycket svåra att knyta och blev inte så stora. Billiga var de. Så man får vad man betalar för, som vanligt.


Hos oss får man hoppa i sängen. Tjejerna fick sin dagliga dos med motion.Hej då kram fick alla barnen. Storasyster var besviken då kalaset var slut. Hon ville ha kalas hela dagen. Men det blir flera kalas ännu. Så månne inte vi kalasar då det räcker de närmaste veckorna. We love left overs. Man skall göra mycket mat så lämnar det rester till kvällen och dagen efter. Här tar storasyster taberas på tårtan. Det vill säga att hon åt upp allt som var kvar av den.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar