header

header

tisdag 3 december 2013

Åka eller inte åka?

Varje jul får vi som Club One medlemmar ett presentkort på en kryssning med Silja Line. Vi har aldrig utnyttjat erbjudandet tidigare. Nu funderar vi dock på att åka på en kryssning Helsingfors-Stockholm-Helsingfors. Tidpunkten jul-nyår-efter nyår har vi inte bestämt. Dessutom vill vi ju ha en bättre hytt än vad de erbjuder gratis. Men för 78 euro + poäng kunde vi få en Promenade hytt + frukost på både tur och retur resan. Faktiskt billigt! Antalet poäng som kommer att gå åt beror på när vi åker. Den 2.1 kostar det 16 000 poäng. Den 4.1 skulle det gå åt 6000 poäng. Åker vi efter nyårshelgen, den 7.1 så sparar vi mest poäng, endast 4000 går åt.

Är Silja Symphony och Silja Serenade identiska? Är någon av båtarna bättre än den andra?
Jag tror att jag bara har åkt med den ena, Silja Serenade. Skall vi åka med den så måste vi åka innan den 6.1 då denna tas ur bruk för renovering.

Då skulle det ju betyda att vi inte tar med oss någon bil. Vad kostar det att ha bilen på parkeringen i Helsingfors i nästan 2 dygn? Någon som vet?

Hur smidigt fungerar det att åka med buss från Värtahamnen till Stockholms centrum och tillbaka? Finns det många bussar som åker? Ryms man med? Det går inte att boka på förhand, vad jag ser iallafall. Nån som har erfarenhet av detta?

Finns det något lekland eller någon bra lekhörna för barn inom gångavstånd från Centralstationen i Stockholm? Eller vad rekommenderar ni att man kan göra med barn i city? Vi åker nog inte ut till Djurgården för bara några timmar.

Jag vill ha många tips!!! Vi borde ju boka snart, ifall vi skall åka.


Bilder från Wikipedia och www.guildtravel.com1 kommentar:

  1. Vill minnas att det kostade ca 70€ att ha bilen på parkeringe

    SvaraRadera