header

header

söndag 17 november 2013

Första gången på Touhutalo

Vi har länge tänkt åka dit. Senast vi var på väg somnade tjejen i bilen så det blev Prisma istället. Gårdagens plan var att åka tidigt. Redan kl.8.20 var vi iväg. Först ett besök på Biltema. Sedan lunch på Pizza Buffa i Prismahuset i Hyllykallio. Detta rekommenderas varmt. Där finns också en lekvrå, som var väldigt omtyckt av vår tjej. Buffén bestod förutom pizza och sallad även av köttbullar, korv, mos och hotdogs m.m. Vilken tur! Tjejen åt en halv hot dog och 2 skedar mos. Därtill lyckades vi få i henne 4 bitar melon. Så hon blev mätt skulle jag tro. Hon träffade några barn där i lekvrån som hon försökte berätta åt att de skall komma med till bollhavet med henne. Hon ville ju ha fler barn med sig dit. Men vi övertygade henne om att där nog finns andra barn också. Hon blir knappast ensam på Touhutalo.

Touhutalo var nog så roligt som vi hade tänkt oss. Men mycket tungt för oss vuxna som inte är vana att krypa och springa 1,5h i sträck. Det rann svett i pannan på pappan i huset. Han har dock rätt bra kondition. Jag märkte att tre gånger i rutschbanan och jag var tvungen att sätta mig och vila. Varmt var det där också. Man behöver nog vara fler än en vuxen per (energiskt och rörligt) barn.
Vår dotter hon sprang och sprang och hoppade. Hon hade så roligt. Först ville vi inte att hon skulle åka själv i rutschbanorna. De var väldigt hala. Men efter en timme klarade hon nog av den mindre rutchbanan själv. Den riktigt höga och långa rekommenderar jag nog inte för ensamt barn under 5 år. Vår tjej tumlade runt några gånger där, då hon skulle åka själv och hålla mig i handen. Hon var för liten för att klara av att sitta själv på rumpan då det gick så snabbt neråt.
Tjejen ville egentligen inte därifrån. Men hon var svettig och trött efter 1,5h så vi tyckte att det räckte. Vi åkte till prisma för att handla. Det var ägarkundsdagar med -15% på kläder, skor, hygien o dyl.
Efter en halvtimme i bilkärran på Prisma så somnade hon och vaknade först i Teuva, på väg hemåt.

Nästa gång vi skall åka dit så hoppas vi att Alma och mamma och pappa vill komma med. Alma vill nog komma med i bollhavet tror vår tjej. "Vi nåt flåga Alma om hon vill komma med".

Youtube klipp från igår:

https://www.youtube.com/watch?v=6GpheolNGiI

https://www.youtube.com/watch?v=jx-l0HtwdDU

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar