header

header

tisdag 9 juli 2013

Barnens kalasturné i Korsnäs

Tjejen blev så lycklig imorse då jag sa att vi skall åka bort med bilen idag. Vi skall åka till ett ställe där en gubbe sjunger och det är många andra barn där. Det bästa var ju att det skulle vara många andra barn där. Hon fråga om Thomas skall komma, om "Johannis" skall komma, om "Clistoffer" skall komma. Nå, de två första kom iallafall. Det var roligt.

Eftersom hon sov 20 min  i bilen dit så hade hon tålamod att sitta i min famn i en halv timme. Det var bra gjort tyckte jag. Kanske den där Mästerkatten i stövlarna var lite spännande också, då hon hoppade runt på scenen.Sen vågade hon gå och sätta sig med barnen. Hon satte sig riktigt nära nån tjej eller kille, tittade på dem och hoppades att de skulle intressera sig för henne. Men tyvärr var det ingen som riktigt brydde sig. Så hon började springa fram och tillbaka mellan olika barn och nästan sätta sig i famnen på "större" pojkar. Jag kan tänka mig att hon förväntat sig att de skulle vara som kompisen Sebastian. Att de skulle leka och prata med henne. Men dessa okända pojkar var nog försiktiga och tittade hellre på teatern. Kanske tjejen var lite väl liten ännu för teater. Men så var det ju också gratis för barn under tre år. Yngst var hon ändå inte. Det fanns nog några andra småtjejer som vandrade runt.
Jag som är före detta dagistant är sedan tidigare förtjust i Apan Anders. Jag tycker att han är en helt underbar filur som charmar barnen på exakt rätt sätt. Men att få en bild av tjejen med Apan Anders var inte att tänka på. Så det blev en idolbild av bara honom.

Mästerkatten själv målade barnen efteråt. Såklart att det skulle bli en katt på armen. Det var så spännande att hon satt och spände sig riktigt på stolen. Riktigt stolt är hon över att "tanten måla kisse".
Imorgon kan man se Barnens Kalasturné i Pörtom och på torsdag i Lappfjärd. Vi skall på kalas imorgon, därför åkte vi till Korsnäs idag. Vi rekommenderar att man åker. Det enda minuset jag kan ge är utbudet av bullar. Det var endast några små kanelkringlor för 50 cent. Sedan fanns det trip och kaffe också. Dock tror jag att ungdomsföreningen stod för serveringen. Så utbudet av bullar och kakor varierar säkert beroende på uf-förening. Vi skippade kanelbullarna och besökte den lokala Sale butiken istället. Där fanns det rosa puffisglass. Lycka!

2 kommentarer:

 1. Gratis under 3 år?????
  Jag betalade idag i pörtom för mitt barnbarn som fyller 3 år den 16 juli.
  8 euro betalade jag för henne och vi andra som var över 2 år.
  Margaretha

  SvaraRadera
 2. Ja, min dotter fyllde 2 år i år och blir alltså tre år nästa år. Jag visade FPA kort och hon fick gå in gratis. Så alla 2011-2013 födda var väl gratis. Iallafall i Korsnäs.

  SvaraRadera