header

header

fredag 7 september 2012

Nytt intresse

Jag har fastnat igen vid datorn och alla dessa loppisgrupper på Facebook. Det kan gå timmar, alltså hela dotterns vilostund, till att kolla in dessa intressanta grupper.
Först fastnade jag för Kirpputori PO.Pitus (Polarn o pyret) och följde med spänning med helt otroliga budgivningar. En disktrasa från P.o.p gick på 150 euro. Alltså seriöst, en disktrasa liksom. . . Vad skall man med den till, för 150 euro? Sätta den i ram på väggen kanske.
Det är otroligt intressant att studera mammors köpiver och fanatiskt samlande på kläder av ett visst märke. I ovannämnda grupp finns även en mapp dit man kan sätta bilder av hela högen p.o.p kläder man har - bara för att visa upp för andra, inte för att sälja alltså. Det finns förvånansvärt många små flickor som har 30-40 nya eller bättre begagnade fina sommarklänningar i nämnda märke.
En bild som jag själv tyckte såg helt fantastiskt avundsvärd ut var en hel uppsättning rosa halare. Mamman i fråga gillade att köpa rosa till sin dotter, samma rosa då vill säga. Det var ljuvligt fina dyra halare.

I tisdags besökte jag och dottern loppiset Eva och Adam i Vasa. Verkligen ett stort loppis må jag säga. Jag tillhör nog inte märkesfanatikerna ändå konstaterade jag häromdagen då jag beslöt att köpa en tre euros jacka från Kappahl istället för denna fina rosa nyskick pop-jackan för 35 euro. Den senare av jackor försvann sen i en annan mammas korg direkt jag satte tillbaka den i hyllan. Så visst är Polarn och pyret  populärt, kvalitet och hållbarhet. Å visst köper jag märkeskläder om jag kommer över dem billigt. Dock tror jag att priset på kläderna i dessa märkesklädesgrupper på nätet trissas upp rätt enormt genom budgivningar. Utgångspriset brukar vara rätt rimligt, men slutpriset kan bli mer än det dubbla.

Kirpputori PO.Pitus (Polarn och pyret)
Maxomorra, Geggamoja, Småfolk lastenvaatekirppis
Me & I Huutokauppa
Sydänpyllyt
Merkkivaate kirppis
Muksujen Merkkituotekirppari
Wauwakirppis
Barnloppis Svenskfinland
Ostetaan/Myydään/Annetaan- Köpes/Säljes/Bortges
Vaasan alueen FB-kirppis
Kristiinanalueen FB kirppis / Kristinestads nejdens FB loppis
Loppis Närpes
BS- Buy & Sell (Köp & Sälj)
Loppis - utan regler -
Märkes/Kvalitetskläder säljes
FB kirppis
KOM OCH KÖP
Ålands köp o sälj
Baby- & barngrejer på Åland


Dessa loppisgrupper är jag medlem i på FB. Grupperna är ofta slutna så du skall skicka en förfrågan om du vill bli medlem. Grupperna är alla finländska eller åländska. Att rekommendera för alla loppisentusiaster - kom med. Det är kul att följa med budgivningarna. Gruppen hittar du genom att skriva in gruppnamnet i sökrutan.

Har jag ännu köpt nåt via loppisgrupperna på FB? Jo, två par handskar till dottern för 1 euro per styck. Det var via den sistnämnda gruppen.

Här är bilder på fynd jag gjort under sommaren. Dessa är köpta på olika lokala loppisar i Närpes, Malax, Vasa.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar