header

header

måndag 21 augusti 2017

Nio dagar i husbil del 2

 Tre dagar i Ullared
Söndag 30.7         kl.10.10             avfärd från Lovsjöbaden, Jönköping  mot Ullared     

                              Kl.12.07            ankomst Ullared – incheckning Gekåsbyn, Falkenbergsv.21. Incheckningen gick relativt smidigt. Sen var vi hungriga och ville så snabbt som möjligt in på Varuhuset Gekås. Det gick inte lika smidigt då alla parkeringar var fulla. Vi hamnade på en extra parkering en bit från incheckningen och fick ta bussen in till Gekås. 
Kön till restaurangen uppskattade jag till 100m x 2, eftersom det fanns två köer. Det fick bli mat från kaffebaren. En ost- och skinkpaj, ungspotatis med skagenröra och en dubbelsemla delade vi på. Maten åt vi vid borden i lekrummet. Därefter blev det lite shopping. Barnen skulle ha varsin docka bland annat.

Därefter tog vi bussen tillbaka till extra parkeringen. Vi åkte till campingen vid gekåsbyn. Vi hade köpt korv och majs på Gekås och kokade vår medhavda närpesiska potatis. Bada skulle de som vanligt på kvällen.

Måndag 31.7   kl. 8        avfärd mot Gekås. Kl.8-11 Shopping och lekland. Jag mötte Morgan och kollade lite på inspelningen av " Ullared".  Den här dagen såg vi till att vara i tid i restaurangen. Jag ställde mig i lunchkön (liknande system som IKEA). Vi åt spätta och köttbullar med potatis. Salladen var ingen höjdare.  

 Efter lunch hade vi tid till Hår & Häpna. Både äldsta dottern och sambon klippte sig.

 Det var inte så lång kö till kassan. Bara två stycken framför. Men sen kom vi, med två fulla vagnar. Det tog en stund att plocka upp och plocka ner igen.   
Vi köpte maletköttbiffar att grilla och potatissallad till. Maten tillreddes på campingen. Barnen lekte i nya utomhus lekparken.               

                                          
Tisdag 1.8    Jag ville se hur lång kö det var kl.8 så jag joggade till Gekås strax före 8. Hann tyvärr inte i tid tills dörrarna öppnades. Men ca 3 minuter över 8 fanns det ingen lång kö kvar iallafall. Alla som kom fick nästan direkt gå in. Det blev en skön och uppfriskande promenad tillbaka. Vid 9-tiden var vi på husbilsparkeringen igen. Några sista inköp. Inspelningen av "Ullared" syntes av här och där. Vi tog hamburgare och kebabtallrikar som lunch från Rasta.
Kl. 13  checkade vi ut från Gekåsbyn. Det finns snabbutcheckning. Men jag litade inte på det. Vi åkte till receptionen och sedan vidare mot Jönköping igen.

                                            


                            

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar