header

header

fredag 3 mars 2017

Dagens program

Idag har vi upplevt någonting nytt. Jag och barnen har varit till Wasa Teater (i Vasa) på en öppen repetition av pjäsen "Aladdin och den magiska lampan". Jag var nog lite orolig för att lillasyster inte skulle kunna vara tyst under tiden som skådespelet pågick på scenen. Men det gick över förväntan, riktigt bra. Jag hade trott att vi bara skulle gå in, sitta och titta en stund och gå ut tillbaka. Men det var mycket bättre än så. Hela upplägget var gjort för barn och det var genomtänkt och helt suveränt bra. Värdinnorna tog emot oss i entrén. De berättade vad som pågick. De berättade om kulisser, scenkläder och repliker. Vi fick värma upp med att sjunga med i deras sång.
I salongen berättade regissören om pjäsen. Hon presenterade karaktärerna och människorna runt omkring. Vi fick en bra helhetsbild av vad teater är. Det var mycket fint arrangerat.
Vi fick se en snutt ca 15 minuter av repetitionen + ännu en omtagning. När sedan publiken fick ställa frågor blev det för mycket prat så lillasyster blev otålig. Vi gick lite tidigare och gick på toaletten då istället. Storasyster tyckte nog att det var riktigt spännande och vill se pjäsen i sin helhet sedan. Jag är inte särskilt förtjust i teater eller revyer och har aldrig varit det. Men upplägget idag var så bra. Att få se människorna bakom och förstå historien lite bättre. Det gör mig nyfiken på att se  hela pjäsen på 2h och 20min inkl paus. Premiären är onsdagen den 15.3. kl.18.00

Därefter hämtade vi upp storasysters "gumi" vid Åbo Akademi och åkte till ABC i Stenhaga för lunch och lek. En bra avslutning på sportlovsveckan för både barnen och mig.

http://www.wasateater.fi/feature/aladdin-och-den-magiska-lampan/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar