header

header

söndag 26 juni 2016

Midsommar

Vi har grillat, ätit, badat, klippt gräs,sett på TV och bakat. Midsommar är som alla andra helger. Men det har varit soligt och fint dygnet runt nästan. Det är det speciella med midsommar här uppe i Finland.

Det är svårt att få barnen att äta lunch och middag. Så detta är ett försök till att få dem att äta bättre. Mycket grönsaker, frukt och smoothies fungerar alltid. Storasyster äter inte kokt eller stekt ägg. Men lillasyster tycker om ägg. Storasyster har själv valt vad hon skall ha på sin tallrik. Tonfisken fick jag nog äta själv.


MidsommarfinaBad på terrassenGrillat till middag
Några goda kakor har jag gjort. Detta är ingen vanlig chokladkaka. Det är en kaka på svartbönor och helt utan mjöl. Jag smakade på kakan för första gången på ett barnkalas. Jättegod!
Oerhört god blev den jag gjorde själv också. Jag använde detta recept men satte bara hälften av kakaopulvret och inget palmsocker (kokssocker) alls. Jag använde dadlar och honung som sötning. Kakan blev riktigt saftig och god. Dessutom hälsosam. 
 Det här är resterna av banankakan jag gjorde tidigare (igår). Flera bananer, ägg, kakaopulver, kokosolja och massor av kryddor består den av. Jag hade ingen mald nejlika så jag mortlade hela nejlikor. Det blev inte lika bra. Bitar av nejlika bränner i munnen då man äter kakan. Men hälsosam är den garanterat.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar